Χωρίς κατηγορία

Τα βότανα στην κουζίνα μας

🌱Η αλόη χρησιμοποιείται για την αντιμετώπιση πολλών παθήσεων στην σύγχρονη ιατρική. Είναι πλούσια σε σαλικυλικά (η δραστική ουσία της ασπιρίνης), αμινοξέα, ψευδάργυρο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο, φολικό οξύ, κάλιο και βιταμίνες Α, Β, C και Ε.

📍Έχει αντιβακτηριδιακή,αντιική και αντιφλεγμονώδη δράση.

📍Παρουσιάζει καθαρκτική και επουλωτική δράση.

📍Χρησιμοποιείται στην αντιμετώπιση στομαχικών διαταραχών, στην επούλωση του έλκους στομάχου αλλά και σε αιμορροϊδοπάθειες.

📍Χρησιμοποιείται εξωτερικά (ο βλεννώδης ιστός των φύλλων αλόης) σε δερματικές παθήσεις όπως έκζεμα, ψωρίαση, ακμή και εγκαύματα.

Η καλοκαιρινή μας γευστική πρόταση από την διατροφολόγο Maggie Margaritidou

🍑 Smoothie με αλόη

2 ροδάκινα

🍇20 ρώγες σταφύλι Σουλτανίνα (χωρίς κουκούτσι)

300ml κεφίρ

🧉2 κ.γ μέλι

1 κ.γ κανέλα

30ml φυσικό χυμό αλόης

🍹 Σε μπλέντερ χτυπάμε όλα τα υλικά μαζί και σερβίρουμε σε μεγάλα ποτήρια με πάγο. Καλή απόλαυση!